Live View

Live View is een politienetwerk waar de politie mee via de bij u aanwezige bewakingscamera’s live kan meekijken bij een overval- of inbraakalarm. Dankzij Live View kunnen politiemedewerkers de situatie ter plaatse direct overzien en zo bepalen welke politie-inzet en andere hulpdiensten gewenst zijn. Met Live View bent u er zeker van dat uw alarmmelding op juiste waarde wordt geschat en er snel en doeltreffend actie ondernomen wordt.

 

Werking

Bij een inbraak- of overvalalarm wordt de melding als live beelden verzonden naar de particuliere alarmcentrale. De medewerker de particuliere alarmcentrale beoordeelt of er daadwerkelijk een overval of inbraak is. Indien dit het geval is stuurt de medewerker alle gegevens inclusief de live beelden direct door naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen direct de ernst van de situatie inschatten. Hoeveel inbrekers of overvallers, gebruiken zij wapens en zijn er gewonden? De politie bepaalt aan de hand van de beelden welke politie-inzet en/of andere hulpdiensten nodig zijn. Zo kunnen agenten in de nabije omgeving, een arrestatieteam, helikopter of ambulance met zeer gedetailleerde informatie naar de plaats delict gaan.

Tijdens het live meekijken worden alle camerabeelden automatisch opgenomen voor de latere bewijsvoering of opsporing. Verder is het mogelijk dat beelden van camera’s in de openbare ruimte (winkelgebieden, uitgaanscentra, langs snelwegen) worden gekoppeld aan de betreffende melding. Op deze wijze is de overvaller bijna letterlijk tijdens zijn vlucht te volgen. Zodra de politiehelikopter in de lucht is, kunnen ook die beelden worden bij geschakeld. Kortom, de eenheden van de politie kunnen efficiĆ«nter en effectiever worden ingezet met een vergrote kans om de dader(s) op heterdaad in te rekenen!

 

Voorwaarde

Voor gebruik van Live View moet u inbraaksignalering- en camerasysteem aangesloten zijn op een particuliere alarmcentrale die weer is aangesloten op Live View.